Winterschool

Het landelijk beeld is dat door de lockdown van het vorig schooljaar, sommige leerlingen te maken hebben met achterstanden. De overheid heeft daarom een subsidieregeling ingesteld voor scholen om deze achterstanden weg te werken. Hierdoor kan Winkler Prins een inhaal- en ondersteuningsprogramma organiseren voor leerlingen die hier behoefte aan hebben. Dit programma vindt buiten de reguliere schooltijden plaats.

Het plan

Tijdens het schooljaar worden in drie periodes telkens vier vrijdagmiddagen ingezet om leerlingen de kans te geven achterstanden weg te werken. Leerlingen uit deelscholen vmbo, mavo, havo en vwo kunnen deelnemen aan de Winterschool vanaf periode 1. In de deelschool brugjaar zal in de eerste periode de focus liggen op de sociaal-emotionele ontwikkeling en het leren leren. Leerlingen uit het brugjaar kunnen vanaf periode 2 deelnemen aan de Winterschool.

2e periode: Mr. Chadd

Winterschool periode 1 is al enige tijd afgerond. Periode 2 zou halverwege januari starten, maar vanwege de coronamaatregelen hebben we de plannen al een paar keer moeten aanpassen.

Update 1 maart 2021: De fysieke bijlessen van winterschool periode 2 kunnen helaas niet doorgaan. Er zouden dan teveel leerlingen bij elkaar zijn, uit verschillende deelscholen. We vinden het heel jammer.

Om de leerlingen die zich hadden aangemeld toch te ondersteunen hebben zij een gratis abonnement op Mr. Chadd gekregen. Sinds 15 februari kunnen ze gebruik maken van de uitleg van de coaches van Mr. Chadd. Bijna alle leerlingen hebben een instructie van de onderwijskundigen van Mr. Chadd gekregen. Mr. Chadd is hét digitale leerplatform waarbij je on demand vragen kunnen stellen voor vrijwel ieder vak. Voor, tijdens en na schooltijd. Doordeweeks en in het weekend. Je wordt gecoacht en begeleid door gescreende, universitair geschoolde studenten.

Zo werkt Mr. Chadd

 1. Je opent de app.
 2. Je kiest een vak en stelt je vraag.
 3. Binnen 10 seconden word je geholpen door een gescreende vakdeskundige, zodat je snel weer verder kunt met je huiswerk. 

De tijden waar je Mr Chadd kunt gebruiken zijn:  

 • Maandag tot en met donderdag: 08.30 tot 22.00 uur;
 • Vrijdag 08.30 tot 16.00 uur;
 • Zaterdag 10.00 tot 16.00 uur;
 • Zondag: 10.00 tot 22.00 uur.  

Het abonnement is geldig tot 14 maart 2021 (gratis).

Een aantal van leerlingen heeft voor de vakantie al gebruik gemaakt van Mr. Chadd. Als je de app nog niet hebt gebruikt, probeer het dan gewoon een keer uit. Je kunt het gebruiken bij de voorbereiding van een toets, maar vooral ook bij het maken en leren van je huiswerk.  

Inschrijving voor Winterschool periode 2 is inmiddels gesloten.

Locatie

De ondersteuningslessen worden gegeven in het gebouw aan de Pinksterstraat, in de lokalen rondom het studiehuis en de mediatheek .

Lesmateriaal

Leerlingen vragen hun vakdocenten naar lesmateriaal voor tijdens de winterschool. Dit kan extra lesmateriaal zijn, of bijvoorbeeld oefenstof uit de reguliere schoolboeken. Hier gaan de leerlingen mee aan de slag op de vrijdagmiddagen.

Aanmelding

 • Leerlingen melden zich vrijwillig aan (soms op advies van ouders/verzorgers, en/of mentoren) voor een periode van 4 middagen. De inschrijving voor periode 2 is inmiddels gesloten.
 • Bij aanmelding verplicht de leerling zich tot deelname van alle vier de middagen in de periode, en de leerling volgt tijdens de middagen alle lessen waarvoor hij/zij is ingeroosterd.
 • Een leerling schrijft zich in voor minimaal twee vakken en maximaal drie vakken. Hierbij kan ook gekozen worden voor het vak studievaardigheden.
 • Je vindt het digitale inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Als je in aanmerking komt voor de winterschool, kun je je inschrijven via deze link: Inschrijfformulier Winterschool of door het scannen van onderstaande QR-code.

Let op! Het inschrijfformulier kan alleen worden ingevuld via het school-mailadres van de leerling. Met het e-mail adres van de ouders lukt dit niet. Ouders kunnen hun kind natuurlijk wel begeleiden bij het invullen van het formulier.

cid:d7aaa542-0610-4ac3-86e8-774d5257216a

Contact

Mw. A. Jansen
Mw. P. Schilthuis
Mail: winterschool@winklerprins.nl