Vrijdag 14 juli was de laatste speelronde van de Winkler Prins zaalvoetbalcompetitie in de Parkstadhal in Veendam. In de leeftijdscategorie 11 t/m 13 jaar mocht Annie FC de beker mee naar huis nemen, terwijl WvankRangers dit in categorie 14-15 jaar deed. FC Pro en FC Badslipper eindigden in categorie 11-13 jaar respectievelijk op plaats 2 en 3.

In de categorie 14-15 jaar werden FC Team en FC Knudde 2e en 3e. Topscorers waren met 50 goals Jamai Andrzejewski (jongste categorie) en Jorn Koetse met 41 goals (oudste categorie).

Winkler Prins zaalvoetbalcompetitie

In schooljaar 2015/2016 is Winkler Prins in samenwerking met V&Z Veendam in het kader van sporttalentontwikkeling gestart met een zaalvoetbalcompetitie voor leerlingen van onze school. Deze competitie was zo’n succes, dat initiatiefnemers Ricardo Brongers (docent lichamelijke opvoeding Winkler Prins) en Aeilt Hassing (voorzitter V&Z Veendam) besloten de competitie voort te zetten. Leerlingen konden deelnemen aan de competitie voor 11 t/m 13 jaar of 14 t/m 15 jaar. “In de jongste categorie deed zelfs een team uit het basisonderwijs mee, dat in voetballend opzicht soms niets onderdeed aan de andere teams,” aldus Brongers. De wedstrijden werden vanaf oktober 2016 elke vrijdagmiddag gehoudejn in de Parkstadhal. Beide competities telden 8 teams, wat in de praktijk neerkomt op ruim 160 leerlingen.

Aanmelden voor schooljaar 2017-2018

Volgend schooljaar zal er weer in dezelfde twee competities gespeeld worden. Daarnaast zal er een selectieteam (klas 1/2) worden gevormd. Met dit selectieteam zal Winkler Prins deelnemen aan diverse toernooien/wedstrijden op het veld en in de zaal.

Vanaf de start van schooljaar 2017/2018 kunnen nieuwe teams zich aanmelden, ook van scholen uit het basisonderwijs (groepen 8). De competities starten na de herfstvakantie.